PLS har en helhetslösning

pls_web

"Vi vill att säljarna ska ägna mer tid åt

kunderna"

Namn: Marcus Dyberg
Befattning: VD
Städtips: Använd produkter som både skyddar och rengör.

PLS vet inte bara hur man får golvet skinande blankt eller fönsterrutorna helt fläckfria. De är även duktiga på affärer. Hemligheten? Istället för att tillbringa all tid på kontoret är de ute och träffar sina kunder.

"" Vi låter vårt affärssystem Exder ta hand om allt det administrativa, säger Marcus Dyberg, VD PLS.

" Vi valde Exder, eftersom det är ett användarvänligt och kostnadseffektivt system som är lätt att komma igång med. Det gjorde att vi kunde fokusera på att göra affärer, säger Marcus Dyberg.

"PLS är totalleverantör inom städ och hygien. De har produkter för alla områden, allt från engångsartiklar för det lilla företaget till avancerade maskiner för industrin. Deras kunder är alla typer av företag: den lilla korvkiosken, Volvo och hela Göteborgs sjukvård. De säljer även via grossistkedjor och har kunder i Norge, Finland och på Island.

" Vårt golvvårdssystem I-Vax är vår absoluta storsäljare. Det är i dag Nordens ledande vaxsystem.

Ända sedan PLS grundades för 35 år sedan har de insett betydelsen av att möta sin kund och demonstrera produkterna. Arbetssättet lever kvar i dag och har gett dem ovärderliga kunskaper och erfarenheter.
" Vi känner våra kunder och vi vet vad de har för krav på våra produkter, säger Marcus Dyberg.

"För att kunna ägna mer tid åt kunderna har de satsat på elektronisk handel.
" Vi vill att säljarna ska träffa kunderna och ägna mindre tid åt administration, vilket är möjligt med Exder, säger Marcus Dyberg. Det är ute på fältet affärerna görs, inte hemma på kontoret!

PLS har även öppnat en butik på webben. De gör att de alltid är tillgängliga för sina kunder. Med Exder Webshop kan de snabbt och enkelt ändra innehåll, struktur och priser på hemsidan.

"Tidigare arbetade PLS i ett annat affärssystem. En viktig kund var kommunen, som hade som krav att samtliga leverantörer skulle koppla upp sig mot en EDI-lösning. I det förra systemet var EDI-lösningen dyr och krånglig, vilket gjorde att de valde att byta till Exder.

"" Med Exder kunde Expert Systems erbjuda en kostnadseffektiv helhetslösning, som vi snabbt kunde komma igång med. Det var viktigt för oss att uppstarten gick fort, eftersom vi ville kunna fokusera på våra affärer. För oss var det också viktigt att systemet var användarvänligt, säger Marcus Dyberg.

"Genom åren har PLS byggt på sitt system med fler funktioner.

"" Vi har i dag ett helintegrerat affärssystem som sköter order, lager, fakturering och redovisning. Det fungerar perfekt, oavsett om kunderna handlar med oss på gammeldags sätt, via EDI eller via webben. Vi har Exder-modulerna EDI, Webshop och Business, säger Marcus Dyberg.

"PLS upplever att det har fungerat bra att växa med Exder. Expert Systems har hela tiden varit lyhörda för deras önskemål och idéer.

"" Just nu har vi de system vi behöver. Men visst är det alltid önskvärt med ännu fler funktioner. Mycket vill alltid ha mer!