"Tidsbesparingen är enorm!"

matric
Namn: Johan Viitanen
Yrke: Key Account Manager för dagligvaruhandeln
Företag: Matric Italgross AB
Bäst med mitt jobb: Det är ständigt nya utmaningar. Jag uppskattar även alla spännande kundkontakter.


Matric Italgross handlar sedan flera år tillbaka elektroniskt med sina kunder. Det har lett till en enorm tidsbesparing och minimal risk för fel.
" Exder EDI passar oss perfekt, säger Johan Viitanen, Key Account Manager för dagligvaruhandeln på Matric Italgross.


Den elektroniska handeln med Axfood pågick redan för fullt när Johan Viitanen började sin tjänst som Key Account Manager på Matric Italgross för ett par år sedan.

" Det var mycket ny information att sätta sig in i, säger Johan Viitanen. Men det visade sig vara ett lätthanterligt system. Det var enkelt att lära sig och informationen var överskådlig.

Matric Italgross importerar och distribuerar italienska delikatesser till butiker runt om i landet. Företaget grundades i början av nittiotalet av Riccardo Mondolfi, som ville erbjuda de svenska konsumenterna hela den mångskiftande italienska matkulturen.
Matric Italgross gick över till elektronisk handel i samband med att de inledde sitt samarbete med Axfood. Exder EDI var ett krav från Axfoods sida.

Eftersom Johan Viitanen hade andra arbetsuppgifter när Matric gick över till elektronisk handel hade han inga förkunskaper alls i Exder EDI. Han lärde sig systemet på egen hand genom att kombinera en snabbkurs via manualen med telefonutbildning.

" Allt har fungerat mycket bra. Om jag har haft frågor har jag bara kontaktat Expert Systems. De har alltid varit mycket tillmötesgående och lätta att ha att göra med.

Exder EDI är ett webbaserat system. Det enda som behövs för att arbeta i systemet är en PC med internetanslutning och en webbläsare. Expert Systems tar ansvar för drift, säkerhetskopior och systemunderhåll. Samtliga EDI-flöden till anslutna kunder är noga testade och verifierade.

Systemet är flexibelt och anpassas efter olika kunders behov. Exder EDI innehåller stöd för att underhålla artiklar och priser, lägga representantorder, hantera order, orderbekräftelse, leveransavisering och faktura samt skriva ut etiketter med SSCC-koder.

Tidigare arbetade Johan Viitanen med att lägga order via telefon och fax. En nolla som föll bort kunde få förödande konsekvenser. Det eviga ringandet och faxandet tog också mycket tid.

" Tidsbesparingen med elektronisk handel är enorm. Risken för fel är också minimal. Jag känner mig mycket trygg med Exder EDI. Det uppdateras ständigt och har framtiden för sig!